Vinarija Jaboulet je pogodila teksturu ovog vina, koja je čista svila u ustima. Blage note hikorije i mentola naglašavaju voće maline, dok blago mesnate, biljne i slane note dodaju kompleksnost. Ugodan je za ispijanje sada, trebao bi se još ljepše razvijati do 2025. Ovaj Domaine des Pierrelles od Paula Jaboulet-Aînéa dolazi s terroira od 1,5 hektara unutar povijesnog vinograda Côte-Rôtie. Vinova loza, stara oko 20 do 30 godina, posađena je na terroiru sastavljenom od raspadajućih tinjčevih škriljevaca. Grožđe se bere ručno, sortira se na parceli. Vino fermentira oko 4 tjedna s nježnim ekstrakcijama. Odležavanje se odvija u bačvama od francuskog hrasta, od kojih je 20% novo drvo.
Brand | |
---|---|
Proizvođač | |
Vrsta pića | |
Boja vina | |
Udio alkohola | |
Sorta vina | |
Zemlja | |
Regija | |
Volumen | |
Ambalaža |