Sedam godina u stvaranju, Chateau Musar Red je blend Cabernet Sauvignona, Carignana i Cinsaulta iz vinograda u blizini sela Aana i Kefraya u dolini Bekaa, na šljunkovitom tlu s vapnencom. Vinogradi se sade od 1930-ih nadalje, prinosi su niski od starih grmolikih loza (prosječna starost: 40 godina)
Sortne komponente u Chateau Musar Red prolaze dugotrajnu fermentaciju u betonskim tankovima na temperaturama ispod 30°C. 6 mjeseci nakon berbe pretaču se u francuske bačve (hrast iz šume Nevers) na godinu dana. Sortne karakteristike razvijaju se dvije godine nakon berbe; dobiveni blend se zatim vraća u betnoske spremnike prije nego što se napuni u boce 12 mjeseci kasnije. Svako se vino blenda kako bi odražavalo karakter berbe. Nakon 4 godine sazrijevanja u bocama u dubokim kamenim podrumima Chateau Musar, gotova vina izlaze punih sedam godina nakon berbe.
Berba 2016. duboke je rubinske boje s visokom viskoznošću. Crvene trešnje, šljive, rogač i smokve dominiraju nosom s daškom istočnjačkih začina. Višnje i šljive obavijaju usnu šupljinu s crnim ribizlom i čokoladom. Tanini su baršunasto meki i ovo vino ima puno dubine i voćne koncentracije s dugom trajnosti okusa. Berba 2016. nedvojbeno je pokazala da globalno zatopljenje uzrokuje višlje godišnje temperature, a istodobno su niz godina niske količine oborina rezultirale sušim tlima. Jasno je da ovi čimbenici mogu utjecati na sazrijevanje grožđa kao i na proces proizvodnje vina, ali za 2016. godinu, s prijeko potrebnim oborinama i gotovo savršenim klimatskim uvjetima, donose velika očekivanja.