Obrazac za jednostrani raskid ugovora

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da bi Potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, mora obavijestiti OGREN d.o.o. (u daljem tekstu: Prodavatelj) o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to putem ovog obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem nedvosmislene izjave kojim Potrošač izražava svoju volju da raskida ugovor. Potrošač izjavu može poslati putem pošte na adresu sjedišta Trgovaca, Ulica grada Vukovara 284, 10 000 Zagreb ili elektroničkim putem na adresu elektroničke pošte kontakt@moments.hr u kojoj će Potrošač navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Potrošaču ili trećoj osobi koju je Potrošač odredio, a koja nije prijevoznik, proizvod koji je predmet ugovora predan u posjed.

Ako Potrošač jednostrano raskine ovaj Ugovor, Prodavatelj će izvršiti povrat novca koji je primio od Potrošača, uključujući i troškove isporuke bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili potrošačevu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Po primitku potrošačeve odluke o jednostranom raskidu ugovora, a nakon dogovora s Potrošačem, Prodavatelj će na adresu Potrošača organizirati dostavu koja će preuzeti proizvod te ga dostaviti na adresu skladišta Prodavatelja, Masarykova 9, 10000 Zagreb. Troškove povrata proizvoda snosi Prodavatelj. Kada proizvod stigne na adresu skladišta, Prodavatelj će Potrošaču poslati obavijest o povratu novaca. Povrat novca Prodavatelj će izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana s time da će povrat novca biti izvršen na isti način na koji je Potrošač izvršio uplatu.

Ukoliko se Potrošač ne bude pridržavao dogovorenog termina za preuzimanje proizvoda od strane dostavne službe te dostavljač u dogovoreno vrijeme ne zatekne Potrošača, Potrošač je dužan snositi izravne troškove povrata proizvoda te je u obvezi izvršiti povrat proizvoda bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor. U tom slučaju Prodavatelj je dužan izvršiti povrat plaćenog na isti način na koji je Potrošač izvršio uplatu tek nakon što mu proizvod bude vraćen.

Proizvod koja se preuzima/vraća mora biti neoštećen, učinkovito zatvoren originalnim čepom kako bi se spriječilo izlijevanje sadržaja iz boce te zapakiran u originalnoj ambalaži, dostavljen zajedno s fiskalnim računom .

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robe osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe, pri čemu pojam robe ima jednako značenje pojmu proizvoda.

U slučaju da je robi rukovanjem Potrošača umanjena vrijednost, Prodavatelj  ima pravo na razmjerno umanjenje iznosa koji vraća Potrošaču.

U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe.

Potrošač će biti obaviješten o iznosu za koji će povrat biti umanjen.

U slučaju da je proizvod koji se preuzima/vraća oštećen, da nije učinkovito zatvoren originalnim čepom uslijed čega može doći do izlijevanja sadržaja iz boce radi čega proizvod više nije za daljnju prodaju i/ili da nije zapakiran u originalnoj ambalaži OGREN d.o.o. nije obvezan prihvatiti povrat takvog proizvoda.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
    Right Menu Icon