Baron Philippe de Rothschild

Barun Philippe de Rothschild je poznat diljem svijeta kroz svoje vlasništvo Château Mouton-Rothschild, Château d’Armailhac, Château Clerc Milon kao i kroz sudjelovanje u projektima kao što su Opus One u Kaliforniji, Almaviva Čile. Također u njihovom portfelju se nalaze svjetski poznati brandovi Mouton Cadet, Reserve de Mouton Cadet, Escudo Rojo.

Mouton Cadet najpoznatiji je brand vinarije Baron Philippe de  Rothschild. Ujedno je i jedan od najstarijih brandova, s 80 godina povijesti. Sinonim je za najbolja svjetska vina, svaki u svojoj kategoriji, ima prestižan status te internacionalnu prepoznatljivost.

Réserve de Mouton Cadet, proizvedena u ograničenim količinama, ova vina dolaze u četiri Bordeaux apelacije: Réserve Mouton Cadet Médoc, Réserve Mouton Cadet Saint Emilion, Réserve Mouton Cadet Gravesi Réserve Mouton Cadet Sauternes. Vina dobro poznata po svom šarmu i kvaliteti, a tipični su predstavnici svog zemljopisnog podrijetla, te su stvorena za otkrivanje iznimnih, a opet različitih aspekata Bordeaux terroira.

Escudo Rojo, vino koje objedinjuje karakter čileanskog terroira sa stilom Bordeauxa Baruna Philippe de Rothschild.  Escudo Rojo je doslovni španjolski prijevod Rothschilda, koji sam dolazi od njemačkog “das rote schild”, referenca na crveni štit koji je izvorno služio kao obiteljski grb.