Francis je četvrta generacija obitelji Egly koja proizvodi vina iz svojih izuzetno lociranih, starih vinograda u selu Grand Cru u gradu Ambonnay – dom jednog od najvećih pinot noira koji se može naći u cijeloj Francuskoj. Francis je predano preuzeo posao od svog oca Michela 1980. godine, s namjerom da odvede ove već cijenjene Pinot Noir, dominantne u pokrajini Champagne u apsolutni vrhunac kvalitete. Njegov prvi korak u tom procesu bio je uzgajati vinograde koristeći organsku filozofiju, u vrijeme kada takva odluka nije bila ni najmanje moderna.
Sva ta briga u vinogradima ne bi vrijedila da se u podrumu ne posveti jednako toliko pažnje. Za sve koji su isprobali ova vina ne iznenađuje da se Francisova promišljenost prirodno širi u njegovu raskošnu vinariju u srcu Ambonnaya. Jednom kada grožđe uđe u njegov podrum, Francis se pobrine da omogući samo najnježnije moguće vađenje, od čega se radi samo najčišće prvo prešanje (poznato kao cuvee). Uz čudesno voće koje ubire, svaki korak od berbe do boce omogućio je najčišći izraz njegova posvećenog terroira.
Oznake velikih svjetskih vina nalaze se u svakoj boci Egly-Ouriet; najčišći izraz legendarnog terroira, minimalna intervencija u vinogradu i podrumu, potencijal poboljšanja i razvoja desetljećima u boci, i prije svega sposobnost induciranja najtišeg razmišljanja. U stvari, na Zemlji možda nema mirnijeg podruma od podruma Egly-Ouriet, gdje se nalazi legenda.