Slavni početak gin tonica

Iako ih ima mnogo, ni ne treba nam razlog da si uzmemo trenutak i uživamo u vrhunskom gin toniku.

Na balkonu hotela Blue Hills, James Bond u sceni filma Dr.No (1962.), uživa u spektakularnom pogledu na Kingston – s guštom otpijajući osvježavajuće piće. Možda točno ne znamo o čemu je glumac Sean Connery u tom trenutku razmišljao, ali točno znamo onaj trenutak čistog uživanja kada mu je nepce otkrilo trpki okus gin tonika. Bond je, naime, naručio dvostruki gin u koji je iscijedio sok jedne limete, dugačku čašu napunio kockicama leda te na kraju, poput kakvog rituala, polako ulio tonik. U tom je trenutku oživio baš ono što je s mnogo detalja opisano u Flamingovoj knjizi Dr.No iz 1958., a sve kasnije je povijest. Prvi James Bond započeo je trend uživanja u gin toniku bez kojeg je danas apsolutno nemoguće zamisliti naša večernja druženja, ono što nazivamo modernim lifestyleom.

Ne moramo posebno ni isticati kako je upravo ovaj osvježavajući koktel jedan od glavnih aktera Instagram fotografija na kojima se diljem svijeta slavi apsolutni hedonizam sa svim aspektima.

Premium trenutak

I još je nešto sigurno. James Bond sigurno nije pio najgenijalniji gin tonik ikada jer nije imao ono što mi danas imamo – premium Silent Pool gin i vrhunske tonike Sanpellegrino s okusima Oak, Citrus i Ginger beer.

S obzirom da je prokušani omjer spravljanja ovog koktela 50 ml gina na 200 ml tonika potpuno je jasno zašto su nam ovi Sanpellegrino tonici nevjerojatno važni za postizanje vrhunskog doživljaja.

Spravljeni su s odabranim sastojcima koji su, pak, izvrsno uravnoteženi u gorko-slatki okus s vibrantnim entuzijazmom koji svakom koktelu (ne samo gin toniku) daje novu dimenziju. Rafinirani sastojci poput kinina, ekstrakta drveta hrasta i kvasije, limunove korice i mješavine đumbira stvaraju nevjerojatan tris- tri Sanpellegrino tonika kojima je teško odoljeti. Posebice kada se poslužuju rashlađeni, idealno na temperaturi od 6 do 8 stupnjeva Celzijevih. U nastavku pomnije upoznajte zvijezde savršenog gin tonika.