Prirodni doručak za najbolji početak dana!

Vaš prijatelj brzih i kvalitetnih obroka, bilo da govorimo o doručku i/ili međuobroku. Weetabix prutići odlični su izvor ugljikohidrata iz cjelovitog zrna pšenice te su odličan izvor vlakana.

Balansirana prehrana temelj je našeg zdravlja i imuniteta. Budimo pametni i jedimo pametno!

Koliko puta ste čuli ili pročitali da je doručak najvažniji obrok u danu? Koliko puta ste čuli ili pročitali da je doručak potrebno pomno planirati i/ili pripremati? Sve to da bi naše tijelo bilo spremno za izazove koji su pred nama svakog dana.

I da… istina je!  Naše tijelo može izdržati sve napore koje donosi svaki novi dan samo ako u organizam unosimo energiju koja omogućava pravilno funkcioniranje tijekom dana.

Pravilno balansirana prehrana temelji se na unosu hrane kroz pet obroka (tri glavna obroka i dva međuobroka). Većina nas najčešće preskače doručak pod izgovorom “nemam vremena” ili međuobroke pod izgovorom “tko će sada jesti, kada dođem doma večerat ću”…

Ovo je trenutak u kojem nastupa Weetabix… Vaš prijatelj brzih i kvalitetnih obroka, bilo da govorimo o doručku i/ili međuobroku. Weetabix prutići odlični su izvor ugljikohidrata iz cjelovitog zrna pšenice te su odličan izvor vlakana.

Vlakna pšeničnih mekinja pridonose ubrzanju i poboljšanju probave kao bitnom dijelu zdrave prehrane i načina života. Blagotvoran učinak postiže se dnevnim unosom 10 g vlakana pšeničnih mekinja.

Jutarnja rutina – mislimo na sebe, ne zaboravimo doručkovati!

Samo nekoliko minuta dovoljno je za pripremu kvalitetnog doručka. Doručak je naše gorivo koje pokreće naše tijelo i mozak. Naše tijelo je savršeni mehanizam koji traži pravilan unos makro i mikro nutrijenata. Redovitom konzumacijom doručka pozitivno utječemo na naše zdravlje, smanjujemo rizik od pretilosti i visok krvni tlak, preventivno djelujemo na dijabetes i ostale bolesti “modernog doba”.

Upravo to činimo s adekvatnim odabirom doručka. Kako bi kvalitetno započeli dan i našem organizmu omogućili pravilno funkcioniranje tijekom dana potrebno je unijeti energiju… Naše tijelo koristi energiju iz hrane koju konzumiramo – konzumirajmo od sada kvalitetnu hranu na jednostavan način!

Preporuka magistre nutricionizma Ivana Barišić:

“Zdrav doručak trebao bi sadržavati: voće ili povrće – kao izvor vitamina, mlijeko ili jogurt – kao izvor kalcija te ugljikohidrate – kao izvor energije.

Tvoj, moj, naš, vaš doručak…više nikada neće biti isti…

Za više energije i manje nepotrebnih kalorija…

Nove zdrave kombinacije za doručak i međuobroke…uz Weetabix!”

Autor teksta: Ivana Barišić magistra nutricionizma, osobni nutricionist/ Nutrilife Centar

Blog

Odlična hrvatska bijela vina za kraj ljeta

Hrvatska kao zemlja s bogatom i raznolikom tradicijom proizvodnje vina zaista se može ponositi selekcijom vina i razvojem vinarstva. Bijele sorte koje se uzgajaju na

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
    Right Menu Icon