Albariño day – Pazo Barrantes

pazo barrantes wine, marques de murrieta, winery, albarino

Vina proizvedena od sorte Albariño nude raznolikost u stilovima i iznimnu kvalitetu. Ova sorta grožđa je autohtona u sjeverozapadnoj Španjolskoj, posebno u regiji Rias Baixas, gdje je Albariño postao sinonim za vrhunska bijela vina. Stilovi vina mogu se razlikovati ovisno o podrijetlu i vinarskim tehnikama. Vina iz Rias Baixas obično imaju izraženu svježinu i intenzivnu voćnost, s naglaskom na citrusnim notama i izraženom mineralnošću. Uz to, Albariño se ponekad sadi izvan Španjolske, kao što su vinogradi u Portugalu ili u nekim dijelovima SAD-a. U tim regijama, stilovi mogu varirati, ali zadržavaju karakteristične arome i okuse koje Albariño pruža.

Ukratko, vina od sorte Albariño oduševljavaju svojom svježinom, voćnošću i mineralnošću. Njihova bogata i slojevita aroma te savršena ravnoteža čine ih izvrsnim izborom za ljubitelje bijelih vina koji traže nešto posebno i autentično.

Marqués de Murrieta ima posebnu filozofiju proizvodnje vina koja se temelji na pažljivom odabiru grožđa i tradicionalnim tehnikama. Održavaju visoke standarde u vinogradu i tijekom procesa fermentacije kako bi osigurali da njihov Albariño bude iznimne kvalitete i prepoznatljivog stila.

Nakon godina uživanja u tipičnom, svježem Pazo Barrantesu – rezultatu terroira izvanredne kvalitete te pedantne i uravnotežene proizvodnje – divljenje i poštovanje prema grožđu Albariño doveli su ih do riskantne odluke da ga povuku s tržišta na dvije godine kako bi ga duže odležali i pokazali da podnosi starenje. Vinifikacija i odležavanje u bagremovim bačvama, nešto kasnije punjenje u boce za mirniji proces sazrijevanja, stvorili su novi Pazo Barrantes.

To je vino koje pruža jedinstveno iskustvo i izaziva znatiželju ljubitelja Albariño sorte!

Potražite svoj primjerak u Moments Wine & Fine Shopu!

Blog

TOP 3 PROLJETNA POKLON PAKETA

Što pokloniti za Uskrs? Za proljetne rođendane i proslave? Gdje pronaći poklone? Kako odabrati pravi poklon? Odgovore na sva ova, ali i druga pitanja donosimo

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
    Right Menu Icon