S.Pellegrino Young Chef natjecanje 2022.-2023.

S. Pellegrino Young Chef Academy Regional Final 2022 - 2023

Regionalno finale najprestižnijeg kulinarskog natjecanja na svijetuodržano je u Zagrebu

Ove nam je godine pripala čast organizacije regionalnog finala S.Pellegrino Young Chef natjecanja koje okuplja najtalentiranije mlade kuhare u na području jugoistočne Europe i Mediterana. Uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba ugostili smo neka od najpoznatijih europskih kulinarskih imena, a nakon izvanrednih prikaza kulinarskog umijeća na dan natjecateljskog kuhanja uživo održanog u Visokoj školi ASPIRA, S.Pellegrino Young Chef Akademija priznala je Grigorisa Kikisa kao pobjednika regionalnog finala natjecanja.

Grigoris Kikis, izdvojio se iz konkurencije pobjedom preostalih 9 kuhara te mu je pripala čast da sudjeluje u velikom finalu natjecanja koje će se održati u Milanu, 2023. Godine. Grigoris je osvojio renomirani žiri vrhunskih i svjetski poznatih chefova, svojim prepoznatljivim jelom nazvanim “The Story od Cod”. Grigoris je kroz svoje jelo prikazao grčku gastronomsku kulturu kroz spoj tradicionalnog i modernog. Inspiracija korijenima i poviješću uz pojavu složenosti kroz jednostavnost poruke su koje nadahnjuju njegovo autorsko jelo.

Kako bi pomogla Grigorisu, na njegovom putu do velikog finala u Milanu, dodjeljena mu je mentorica Georgianna Hiliadaki, chef i suosnivačica Michelin Funky Gourmet restorana s 2* u Ateni, te restorana Opso, Ino & PittaBun u Londonu. Georgianna je također nagrađena kao 5. najbolja kuharica na svijetu 2017., prema Best Chef Awards, i najbolja kuharica u Ateni u Grčkoj 3 uzastopne godine 2017.-2019. Georgianna će Grigorisa mentorirati uz smjernice kako poboljšati autorsko jelo i podržati ga u pripremi za međunarodno finale.

Kao i u izdanju natjecanja u 2019./21. godini, trenutno natjecanje donosi i tri dodatne nagrade uz glavnu nagradu: Nagradu S.Pellegrino za društvenu odgovornost za koju glasa Udruga održivih restorana koja vodi program Food Made Good, nagradu Acqua Panna za Povezanost u gastronomiji za koju su glasali mentori natjecanja, te Fine dining lovers Food for Thought nagradu za koju su glasali Fine Dining Lovers čitatelji.

 • S.Pellegrino nagradu za društvenu odgovornost osvojio je ŽIGA KOPRIVC, sa jelom imena: “Just the two of us”
 • Acqua Panna nagradu za povezanost u gastronomiji osvojio je predstavnik Hrvatske, IVAN TARTARO, sa jelom imena: “Gounded Roots”
 • Fine Dining Lovers Food for Thought nagradu također je osvojio pobjednik regionalnog finala GRIGORIS KIKIS, with the dish: “The Story of Cod”

Najave I novosti o uzbudljivoj inicijativi čiji je cilj otkriti i njegovati briljantne talente koji su sposobni pomicati granice gastronomije možete pronaći i pratiti ovdje:

https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com

Blog

TOP 3 PROLJETNA POKLON PAKETA

Što pokloniti za Uskrs? Za proljetne rođendane i proslave? Gdje pronaći poklone? Kako odabrati pravi poklon? Odgovore na sva ova, ali i druga pitanja donosimo

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
  Right Menu Icon