S.Pellegrino Young Chef natjecanje 2022.-2023.

S. Pellegrino Young Chef Academy Regional Final 2022 - 2023

Regionalno finale najprestižnijeg kulinarskog natjecanja na svijetuodržano je u Zagrebu

Ove nam je godine pripala čast organizacije regionalnog finala S.Pellegrino Young Chef natjecanja koje okuplja najtalentiranije mlade kuhare u na području jugoistočne Europe i Mediterana. Uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba ugostili smo neka od najpoznatijih europskih kulinarskih imena, a nakon izvanrednih prikaza kulinarskog umijeća na dan natjecateljskog kuhanja uživo održanog u Visokoj školi ASPIRA, S.Pellegrino Young Chef Akademija priznala je Grigorisa Kikisa kao pobjednika regionalnog finala natjecanja.

Grigoris Kikis, izdvojio se iz konkurencije pobjedom preostalih 9 kuhara te mu je pripala čast da sudjeluje u velikom finalu natjecanja koje će se održati u Milanu, 2023. Godine. Grigoris je osvojio renomirani žiri vrhunskih i svjetski poznatih chefova, svojim prepoznatljivim jelom nazvanim “The Story od Cod”. Grigoris je kroz svoje jelo prikazao grčku gastronomsku kulturu kroz spoj tradicionalnog i modernog. Inspiracija korijenima i poviješću uz pojavu složenosti kroz jednostavnost poruke su koje nadahnjuju njegovo autorsko jelo.

Kako bi pomogla Grigorisu, na njegovom putu do velikog finala u Milanu, dodjeljena mu je mentorica Georgianna Hiliadaki, chef i suosnivačica Michelin Funky Gourmet restorana s 2* u Ateni, te restorana Opso, Ino & PittaBun u Londonu. Georgianna je također nagrađena kao 5. najbolja kuharica na svijetu 2017., prema Best Chef Awards, i najbolja kuharica u Ateni u Grčkoj 3 uzastopne godine 2017.-2019. Georgianna će Grigorisa mentorirati uz smjernice kako poboljšati autorsko jelo i podržati ga u pripremi za međunarodno finale.

Kao i u izdanju natjecanja u 2019./21. godini, trenutno natjecanje donosi i tri dodatne nagrade uz glavnu nagradu: Nagradu S.Pellegrino za društvenu odgovornost za koju glasa Udruga održivih restorana koja vodi program Food Made Good, nagradu Acqua Panna za Povezanost u gastronomiji za koju su glasali mentori natjecanja, te Fine dining lovers Food for Thought nagradu za koju su glasali Fine Dining Lovers čitatelji.

  • S.Pellegrino nagradu za društvenu odgovornost osvojio je ŽIGA KOPRIVC, sa jelom imena: “Just the two of us”
  • Acqua Panna nagradu za povezanost u gastronomiji osvojio je predstavnik Hrvatske, IVAN TARTARO, sa jelom imena: “Gounded Roots”
  • Fine Dining Lovers Food for Thought nagradu također je osvojio pobjednik regionalnog finala GRIGORIS KIKIS, with the dish: “The Story of Cod”

Najave I novosti o uzbudljivoj inicijativi čiji je cilj otkriti i njegovati briljantne talente koji su sposobni pomicati granice gastronomije možete pronaći i pratiti ovdje:

https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com

Blog

Promocija “Sweet summer” – Loison

U nastavku donosimo popis Loison proizvoda koji su uključeni u ljetnu promociju “Sweet summer” koja traje od 17. lipnja do 17. srpnja ili do isteka

Blog

Omiljena vina vinarije Minuty

Château Minuty Provansa Château Minuty, cijenjena provansalska vinarija postoji već skoro sto godina. Trgovac vinom Gabriel Farnet otkrio je vinograd od 17 hektara, dvorac i

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
    Right Menu Icon