Vignobles Berthier – vinogradarstvo 5 generacija

#NovoUMomentsu!

U obitelji Berthier, vinogradarstvo se prenosi s oca na sina već pet generacija. Clément i Florian, strastveni prema umijeću vinogradarstva i duboko predani obiteljskoj tradiciji proizvodnje vina, posvećeni su očuvanju i jačanju ugleda vina koje su proizvele prethodne generacije. Clément nastoji izvući najbolje iz svakog terroira u procesu vinifikacije, osiguravajući da svako vino bude što je moguće bolje. Također upravlja prodajnom stranom poslovanja. Florian voli svoje terroire i uvijek je uživao raditi na otvorenom. Na njemu je svakodnevni zadatak prilagođavanja potrebama vinograda, praćenja njihovog rasta i udovoljavanja svakom njihovom hiru. Jednom rukom njeguje svoju lozu, a drugom nogom čvrsto je usađen u tlo svog vinograda! Njihovi vinogradi protežu se od jednog do drugog kraja obale rijeke Loire, od Sancerre-a do Coteaux du Giennois. Već dugi niz godina senzibilitet za prirodu, urođen svakoj generaciji obitelji Berthier, prirodno ih usmjerava prema organskom uzgoju, za što su dobili certifikat 2022. godine. Proizvode autentična vina koja vjerno odražavaju terroir i izražavaju puno bogatstvo i kompleksnost svog podrijetla.

SANCERRE BLANC – Francuska, Loire (Sauvignon Blanc)
Grožđe za Sancerre posađene su na Sainte Gemme i Sury-en-Vaux, malih sela smještenih u srcu područja središnje Loire. Ovaj bijeli Sancerre proizvodi se na 50% tla bogatog kremenom (silex) i 50% vapnenca. Ovi različiti tipovi tla daju široku kompleksnost vinu. Sancerre Blanc vino je proizvedeno od 100% sorte Sauvignon Blanc i odležava nekoliko mjeseci na finom talogu kvasaca, do buteljiranja na proljeće. Čist, živahni nos otkriva note grejpa, bijelog cvijeća i kremena. Okus je pun i svilenkast, bogat i pun svježine. Svježina, čistoća i mineralnost opisuju ovo vino.

Može se piti kao aperitiv, uz ribu i plodove mora ili jednostavno uživati s prijateljima.

POUILLY FUMÉ – Francuska, Loire (Sauvignon Blanc)
Pouilly Fumé dolazi iz jednog od najboljih terroira ovog područja; Kimeridžijski lapor s malim kamenicama (Terres blanches). Takav tip tla daje finoću i eleganciju vinu. Pouilly Fumé vino je proizvedeno od 100% sorte Sauvignon Blanc i odležava nekoliko mjeseci na finom talogu kvasaca, do buteljiranja na proljeće. Pouilly Fumé otvara se aromama bijelog cvijeća te povrtnim daškom u kombinaciji s koricom citrusa. Okusom je otvoren i živahan, postoji velika delikatnost sa svježinom i lijepom mineralnosti.

Pouilly Fumé = finoća, sočnost, mekoća!

MENETOU-SALON – Francuska, Loire (Sauvignon Blanc)
Menetou-Salon dolazi iz jednog od ponajboljih tla ovog područja; glinasto-vapnenačko tlo. Takav tip tla daje Menetou-Salonu snagu i finoću. Menetou-Salon vino je proizvedeno 100% od sorte Sauvignon Blanc i odležava nekoliko mjeseci na finom talogu kvasaca, do buteljiranja na proljeće. Menetou-Salon ima vrlo intenzivan aromatski profil s citrusnim notama i egzotičnim voćem. Okus je intenzivan, s lijepom svježinom i vrlo aromatičnim tropskim završetkom koji asocira na ananas.

Na Menetou-Salon nas asociraju mekoća, snaga i zadovoljstvo!

TERRE DE SILEX – COTEAUX DU GIENNOIS BLANC – Francuska, Loire (Sauvignon Blanc)
Terre de Silex dolazi iz vrlo specifičnog tla, koje se nalazi u gradu Saint Père. Vinova loza je posađena u glinenu zemlju s kremenom (Silex). Neobična koncentracija kremena pronađena u tlu odgovorna je za suptilne arome kremena ovog vina. 100% Sauvignon Blanc zasađen je na obroncima Loire, proširenjima geoloških formacija Sancerrois i Pouilly. Coteaux du Giennois je mala i nova apelacija, iako se mogu naći arheološki dokazi o vinogradarstvu u ovoj dijelu od 2. stoljeća. Autentično vino u punoj ekspanziji koje otkriva originalnost svog terroira. Terre de Silex: jedno mjesto, jedno tlo, jedno vino… Terre de Silex otvara se tipičnim aromama za apelaciju, spajajući elegantnu hrskavost Sauvignona s blistavim karakterom. Okusom je otvoren i čvrst s lijepom mineralnosti, dobrim tijelom i neusporedivim dojmom.

Terre de Silex je fino gastronomsko vino s puno karaktera za otkriti.

L’INSTANT SAUVIGNON BLANC – Francuska, Loire (Sauvignon Blanc)
L’Instant Sauvignon ima tipične arome bijelog cvijeća, citrusa i egzotičnog voća. To je svježe i voćno vino s cvjetnim aromama i notama bijelog voća poput dunje i kruške. Vino je nježno i podatno, a prati ga osvježavajuća kiselina koja daje dobru ravnotežu mekoći vina. Vinova loza za L’Instant raste na glinasto-vapnenačkom tlu i vino odležava par mjeseci na finom talogu kvasaca prije punjenja u boce.

Preostaje nam samo uživanje u ovim posebnim etiketama – jedna za svaki dan. Vidimo se u Moments Wine & Fine Shopu!

Blog

MINUTY M ROSÉ LIMITED EDITION 2024

SVJEŽE PERSPEKTIVE I KREATIVNE SURADNJE Minuty traži ljepotu u dizajnu boca te svake godine izlazi s novom limitiranom edicijom, a projekt je započeo 2018. godine.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
    Right Menu Icon