Vinariju Bertani osnovali su 1857. braća Giovan Battista i Gaetano Bertani, u Quinto di Valpantena, sjeverno od Verone. Gaetano je bio stručnjak za vinogradarstvo, naučio je nove tehnike u Francuskoj od profesora Guyota, koji se i danas smatra vodećim stručnjakom u vinogradarstvu. Početak Bertanijeve aktivnosti poklopio se s duhom inovacije koji ih je natjerao da koriste najnovije tehnike proizvodnje, i u vinogradu i u podrumu i primjenjujući ih na svim imanjima u Valpanteni i Soaveu, poštujući terroir i poljoprivredne tradicije u području.
Profesionalnost, kvaliteta, poslovna oštrina i duh inovacije bile su osobine zbog kojih su se braća od samog početka isticala u vinarskom sektoru u Veroni. Bertani je bila jedna od prvih tvrtki u Italiji koja je prepoznala vrijednost vina u bocama. Od samog početka u vinograde, podrum i buteljiranje uložena su velika sredstva.

Na preko 200 hektara vinograda u najprikladnijim područjima provincije Verona, Bertani je danas vrhunska vinarija sa stalnim porastom rasprostranjenosti u Europi i ostatku svijeta.
Kao ikona talijanskog vina u svijetu, Bertani kombinira tipičnost autohtonih sorti vinove loze s neprestanim usavršavanjem vinograda i pažnjom na terroir.