Priča vinarije Benvenuti, priča je o obitelji, tradiciji i teritoriju. Grožđe Benvenuti vina raste na nekoliko lokacija koje odlikuje specifična mikroklima. Ona je rezultat utjecaja morskog zraka koji dolazi dolinom rijeke Mirne i akumulira se na tom području. Posebno se ističu vinogradi na lokaciji San Salvatore, mjestu nekadašnjeg sela Kaldir. Na 350 do 400 metara nadmorske visine, ovaj je položaj jugozapadne orijentacije, terasaste konfiguracije i zaštićen od vjetra. Bijela zemlja ključ je mineralnosti koje daje grožđe s ovih pozicija. Vinograd San Salvatore je srce autohtonih sorti koji, uz druge lokacije, čini krvotok nas i prirode. Stoga sve vinorodne pozicije Benvenuti njeguje na prirodno održiv način – kako bi nam jednako i vratile. Benvenuti njeguje tri autohtone sorte – Malvaziju Istarsku, Teran i Muškat.

Proizvodnju su ograničili na oko 100 tisuća butelja godišnje, količinu koja omogućava vrhunsku kvalitetu i autorski potpis – bez kompromisa. Harmonična struktura, voćnost i izrazita sortnost, uz neizbježnu mineralnost, osnove su svih vina.

 

Obiteljske vrijednosti i tradicija ključan su “začin” vina. Djelići Benvenuti priče nalazi se u svakoj butelji, kao odraz filozofije da je vino upravo onakvo kakva je i osoba koja iza njega stoji. Na taj način se želi teritorij na kojem, i od kojeg se živi, prenijeti svakom vinoljupcu. Idealno to čine među zrelim grozdovima vinograda, podrumu, kušaonici ili, pak, smještaju za one goste koji u Benvenuti vinima i doživljaju žele uživati više od jednog dana.