La Chablisienne

Priča počinje daleke 1923. godine. Pod vodstvom Abbe Balitranda, brojni vinogradari udružili su snage kako bi što bolje podnijeli ekonomske poteškoće tog razdoblja. Zajedno, usred vinograda Chablis, stvorili su kooperativnu vinariju kako bi plasirali svoja vina.
Do sredine 1950-ih, članovi zadruge isporučivali su proizvodnju u La Chablisienne, koji je tada bio odgovoran za stvaranje mješavina i njihovu prodaju, uglavnom veletrgovcima.
Međutim, La Chablisienne je želio ići mnogo dalje i stvoriti svoj vlastiti stil. Tako je odlučeno da će žetva biti isporučena u obliku mošta (nefermentirani sok), posebnost koja je postala zaštitni znak kuće i koja joj daje potpunu kontrolu nad vinarskim procesima. Stalno se razmjenjuju podaci između vinogradara i tehničara, povezujući kvalitetu mošta s parcelama koje su proizvodile grožđe, osiguravajući tako najbolje moguće tehničke upute.
La Chablisienne, u pravom pionirskom duhu, nikada nije prestao nositi širok spektar izazova na raznim područjima poput vinogradarstva i vinarstva, ljudskih resursa i marketinga. Pažljiv rad svih koji su uključeni daje vina koja se neprestano s vremenom poboljšavaju.