Querciabella – toskanski vinski posjed

QUERCIABELLA VINARIJA

Kažu da iz malih žireva rastu moćni hrastovi.

Takva je i priča o Querciabelli, vinariji čije ime prevedeno s talijanskog znači „prekrasni hrast“. Querciabella je toskanski vinski posjed čija vina redovito postižu visoke ocjene među kritičarima i na natjecanjima, a Antonio Galloni iz Vinous Media svojom izjavom da „Querciabella stoji glavom i ramenima iznad bilo kojeg drugog posjeda u Chianti Classico zoni“ to i potvrđuje i prikazuje izvrsnost Querciabella etiketa.

S više od 100 hektara vinograda u zonama Chianti Classico i Maremma Toscana, san Giuseppea (Pepito) Castiglionia postao je stvarnost – danas proizvodi elegantna, bogata vina od autohtone sorte Sangiovese, ali i sorata iz voljenih Bordeauxa i Burgundije poput Cabernet Sauvignona, Merlota, Chardonnaya i Pinot Blanca. Biodinamički je pristup od 2000. godine, a Querciabella je jedna od najvećih vlasnika, po površini, certificiranih vinograda u Italiji. Predstavljamo vam četiri izvrsne etikete Querciabella vinarije, noviteta u našoj ponudi! Birajte između 2 Chianti vina, bijele etikete ili crvenog Supertoskanca!

QUERCIABELLA BATÀR

Querciabella Batàr bijelo je toskansko vino, cijenjeno kao i najbolja crvena vina u regiji. Široko je priznato od strane kritičara diljem svijeta kao ultimativno Super Tuscan bijelo vino i jedno je od najboljih talijanskih bijelih vina; slavni Hugh Johnson jednom ga je opisao i kao „san o bijelom“, koje vrijedi usporediti s burgundskim Grand Cruom.

Prema riječima Jancis Robinson, više nalikuje „uspješnom Corton-Charlemagneu nego Bâtard-Montrachetu“. Bez sumnje podsjeća na Burgundiju, ali s nepogrešivom toskanskom autentičnošću.

Legendarna sposobnost Batàra da prkosi starosti i poboljšava se s vremenom zahtijeva pažljivu kombinaciju ručno biranog grožđa sorti Chardonnay i Pinot Bianco, točan režim mikrovinifikacije te strpljivo sazrijevanje u bačvi.

Produljeno vrijeme provedeno na talogu u vrhunskim francuskim barrique-ovima omogućuje pojedinačnim serijama da razviju svoj najbolji izražaj.

◾️95/100 Aldo Fiordelli

◾️94/100 James Suckling

QUERCIABELLA CAMARTINA

Querciabella Camartina (Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot) jedno je od nekolicine vina koja stvaraju povijest, a zajednički su poznati kao Super Tuscans; vina koja su dramatično podigla status i prestiž talijanske proizvodnje vina na svjetskoj sceni. Njihova nijansirana raskoš i zavodljiv karakter priskrbili su Camartini naklonost vinskih kritičara diljem svijeta.

Osim što je 2004. godine proglašeno najboljim talijanskim vinom, Camartina ima izvanrednu sposobnost da se razvija tijekom vremena i proizvodi samo u optimalnim berbama.

Nježno, ali precizno upravljanje fermentacijom u fermentorima od francuskog hrasta omogućuje prekrasnu integraciju tanina i razvoj teksture. Nakon fermentacije, dva blenda prolaze odvojeno dozrijevanje od oko 18 mjeseci u bačvama od francuskog hrasta, do 20% novih, prije nego što se najbolje seriju odaberu za konačan blend.

◾️96/100 Daniele Cernilli

◾️93/100 James Suckling

QUERCIABELLA CHIANTI CLASSICO DOCG

Chianti Classico DOCG (Sangiovese) rangiran je na najvišim razinama pohvala kritičara, pravi je užitak za ljubitelje vina i hrane diljem svijeta. Prekrasan balans hrskave, primamljive svježine, čistog sortnog voćnog okusa i karaktera, Querciabella Chianti Classico predstavlja vrhunac sorte Sangiovese. Njegova složenost i dosljednost proizlaze iz ubranog grožđa s najboljih pozicija u zoni Chianti Classico.

Usredotočenost i preciznost u podrumu omogućuju prirodno pravljenje vina uz minimalne intervencije koje čuvaju sortnost. Vino odležava 14 mjeseci u hrastovim bačvama te nakon punjenja, vino strpljivo odležava još nekoliko mjeseci prije puštanja u promet. Ovakvo sazrijevanje dodaje sloj mekoće i pojačava sortne voćne note tipične za vrhunski Sangiovese.

◾️93/100 James Suckling

◾️93/100 Audrey Frick

QUERCIABELLA CHIANTI CLASSICO RISERVA DOCG

Chianti Classico Riserva DOCG (Sangiovese) savršeno je vino s najboljih parcela Sangiovesea iz vinograda u Greveu, Raddi i Gaiole u Chiantiju.

U skladu s izrekom da „cjelina treba biti veća od zbrojeva njezinih dijelova“, blendaju Sangiovese iz Grevea, gdje se vinogradi nalaze na od 350 do 550 metara nadmorske visine s grožđem s kamenitih vinograda Radda na velikoj nadmorskoj visini i Gaioleovog tla bogatog vapnencom. Svaka parcela ima različite nijanse koje je donijela veganska biodinamika, a zatim prenijela u podrum pojedinačnom fermentacijom u bačvama.

Querciabella Riserva pokazuje poletnu stranu Sangiovesea s veličanstvenim tijelom i strukturnim komponentama. Koncentrirano i živopisno, ovo vino sugerira jelo koje dopušta svojoj kompleksnosti da zablista.

◾️95+/100 Audrey Frick

◾️95/100 James Suckling

U vinogradima i vinarijama ne koriste se proizvodi životinjskog podrijetla, što čini vina prikladnima za vegane.

Vina vinarije Querciabella mogu se pronaći u Moments Wine & Fine Shopu i na našem webshopu!

Blog

TOP 3 PROLJETNA POKLON PAKETA

Što pokloniti za Uskrs? Za proljetne rođendane i proslave? Gdje pronaći poklone? Kako odabrati pravi poklon? Odgovore na sva ova, ali i druga pitanja donosimo

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
    Right Menu Icon