OMO REFOŠK

44,80

Availability: Na zalihi

Milan Budinski, iskusni vinogradar i vinar, posvećuje veliku pažnju svakom koraku proizvodnog procesa.

Grožđe za OMO Refošk dolazi iz pažljivo odabranih vinograda smještenih na brežuljcima Istre, gdje specifična mikroklima i tlo bogato mineralima stvaraju idealne uvjete za uzgoj ove autohtone sorte. Tlo je često crvenkaste boje, bogato željezom i mineralima, što doprinosi specifičnim karakteristikama vina.

Grožđe se bere ručno, pažljivo se sortira kako bi se osigurala samo najbolja kvaliteta za proizvodnju vina. Proces fermentacije se odvija u kontroliranim uvjetima, često u inox tankovima, ali i u drvenim bačvama kako bi vino dobilo složeniji profil okusa. Nakon fermentacije, vino odležava određeno vrijeme u hrastovim bačvama, što mu daje dodatnu strukturu i kompleksnost.

OMO Refoška je bogat i intenzivan. Dominiraju note crnog voća poput kupina, crnih trešanja i šljiva, uz naglašene začinske tonove poput crnog papra, vanilije i blagog dima, što je rezultat odležavanja u hrastovim bačvama. Tu su i blage herbalne note koje dodaju svježinu.

Ovo vino ima dobar potencijal starenja, što znači da može odležavati u bocama i razvijati dodatne kompleksne note kroz godine. Pravilno skladišteno, može se čuvati i do deset godina, gdje će s vremenom tanini postati mekši, a vino će razviti složeniji bouquet.

OMO Refošk Milana Bundinskog je vino koje odražava najbolje od istarske vinogradarske tradicije i moderne tehnike proizvodnje. Sa svojim bogatim i slojevitim karakterom, ovo vino nudi izvrsno iskustvo za ljubitelje crvenih vina, istovremeno pružajući pogled u bogatu enološku baštinu Hrvatske.

Brand

Proizvođač

Vrsta pića

Boja vina

Udio alkohola

Sorta vina

Zemlja

Regija

Volumen

Ambalaža

Povezani proizvodi

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
    Right Menu Icon