Grgićev Pošip vino je gdje kada završi fermentacija, vino sazrijeva oko četiri mjeseca u specijalnim francuskim hrastovim bačvama za bijelo vino, zapremnine 225 litara.
U njima, uz malu količinu zraka kroz pore drveta, vino diše i razvija se.
U isto vrijeme, ekstrakti i ugodni mirisi vanilije od hrasta obogaćuju vino.
Fermentacija se odvijala polako kod kontrolirane niske temperature.
Hladna fementacija čuva većinu od osobitih sortnih mirisa Pošipa.
Konačno sazrijevanje odvija se u bocama u hladnom podrumu oko šest mjeseci.
Za to vrijeme u bocama se sortni mirisi Pošipa i mirisi i okusi hrasta sljubljuju u jedinstven bouquet tipičan za Grgićeva vina.
Vino je napravljeno u Trsteniku na Pelješcu pod nadzorom Miljenka Grgića.
Fermentacija se odvijala polako kod kontrolirane niske temperature oko 10 C.
Hladna fementacija čuva većinu od osobitih sortnih mirisa pošipa.